Plaatsing tuinafsluitingen

Plaatsing tuinafsluitingen

Bij Vilain Guy Garden Styling kan u verschillende soorten tuinafsluitingen laten plaatsen. Betonnen tuinschermen, draadomheining, houten tuinschermen, … Er is heel wat keuze. Ook voor de afwerking zijn er verschillende mogelijkheden. Zichtwerende doeken, natuurlijke begroeiing of houten panelen bijvoorbeeld. Naast de klassieke soorten tuinomheining, hebben we echter ook enkele bijzondere tuinafsluitingen met elk hun specifieke voordelen:

Tuinomheining met heidematten

Als u een natuurlijk uitziende tuinomheining verkiest, maar opkijkt tegen het onderhoud van een natuurlijke haag, zijn tuinafsluitingen met Ericamatten  de perfecte keuze. Deze Ericamatten zijn gemaakt uit gevlochten takjes van heidekruid en worden daarom ook wel eens “heidematten” genoemd.

Voordelen:

 • onderhoudsvrij
 • strak en natuurlijk uitzicht
 • onmiddellijk effect op privacy
 • ook te combineren met klimplanten zoals Hedera

Plaatsing tuinomheining met erica matten in Oostakker

In deze tuin in Oostakker stond reeds een afsluiting met betonnen sokkels en draadpalen. Deze was echter aan vernieuwing toe. We kozen ervoor om de betonnen platen te behouden, de aanwezige palen af te zagen en inkijkwerende ericamatten te plaatsen. Zo hoefde de klant niet op begroeiing te wachten en was er meteen een visuele afscheiding tussen de buren en de hond des huizes.

Stora® tuinschermen in grenenhout

De Stora® tuinschermen van topfabrikant Collstrop® zien er fantastisch uit én ze zijn ook bijzonder praktisch. Ze zijn namelijk voorzien van grenen lamellen die in een precieze hellingsgraad gepositioneerd zijn om maximale privacy te garanderen. Ze laten zo enkel doorkijk in 1 enkele richting toe. U heeft dus wel vrij zicht vanuit uw tuin, maar buren en voorbijgangers zien vanuit hun standpunt niet wat er zich in uw tuin afspeelt.

Voordelen:

 • onderhoudsvrij, want voorbehandeld houtwerk
 • luxueuze uitstraling met typerende grenen look
 • wel doorkijk vanuit tuin, maar geen inkijk door anderen

Tip:
Deze grenen schermen kunnen met klassieke houten palen worden bevestigd of met aangepaste kernpalen. Deze laatste worden uit de kern van de grenen boom vervaardigd en zijn eveneens geïmpregneerd om ze een langere levensduur te geven. Op deze palen krijgt u maar liefst 25 jaar fabrieksgarantie!

Plaatsing Stora® schermen in Lochrisiti

Voor onze klant in Lochristi mochten we niet alleen klinkerwerken uitvoeren voor de oprit en een granieten terras plaatsen, maar ook deze knappe Stora® tuinschermen plaatsen om de nieuw aangelegde tuin helemaal “af te maken“.

Grenen tuinschermen

Ook tuinafsluitingen met volle grenenhouten panelen in betonsokkels zijn een slimme keuze. Deze afsluitingen hebben een erg strakke uitstraling, bieden maximale privacy én de panelen zijn relatief eenvoudig te vervangen.

Voordelen:

 • hout is voorbehandeld > onderhoudsvrij
 • geen inkijk mogelijk > maximale privacy
 • net uitzicht met en zonder begroeiing
 • panelen zijn duurzaam én vervangbaar

Plaatsing grenen tuinafsluiting in Sint-Denijs-Westrem

In deze achtertuin in Sint-Denijs-Westrem plaatsten we niet alleen de oprit in klinkers, maar ook de houten tuinafsluiting. Er werd gekozen voor houten tuinpanelen in betonnen sokkels. Die sokkels zorgen er immers voor dat opstijgend vocht niet in het hout kan trekken waardoor vroegtijdige slijtage door houtrot en schimmels vermeden wordt. Bovendien blijft de bovenrand van de afsluiting visueel kaarsrecht dankzij de stevige en correct gepositioneerde betonnen basis. Doordat de houten panelen tussen de rechtopstaande palen geschoven worden, kunnen de panelen bovendien relatief eenvoudig vervangen worden op later tijdstip. Een slim gekozen tuinafsluiting met toekomstperspectief dus!

Welke afsluiting best past in uw tuin?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van tuinafsluitingen die u door Vilain Guy Garden Styling kan laten plaatsen. Op eenvoudig verzoek kunnen we u nog veel meer voorbeelden en een vrijblijvende prijsofferte bezorgen!

CONTACTEER ONS

Contact

GRATIS PLAATSBEZOEK & OFFERTE

Wat we precies voor uw tuin kunnen betekenen en aan welke prijs? We komen het graag persoonlijk aan u toelichten tijdens een gratis en vrijblijvend plaatsbezoek.